“Dünya Gıda Günü Etkinliği” ile Farkındalık Oluşturuldu

21 Ekim 2025 Salı


 
“Dünya Gıda Günü Etkinliği” ile Farkındalık Oluşturuldu
 
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte, sürdürülebilir gıda üretimi, mesleki bilinç ve gıda sektöründeki farklı kariyer alanlarına dikkat çekildi. “Küçük Adımlar, Büyük Farklar Yaratır” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin mesleki farkındalığını artırmak ve gıda sektörünün farklı alanlarına ışık tutmak amacıyla düzenlendi.

Gıda Teknolojisi Program  öğrencileri;  Selen Ulaşan, M. Mert Demirkaya ve Nazlı Şık Şık tarafından gerçekleştirilen Gıda Teknolojisi Programı tanıtım sunumuyla başladı. Ardından, Rabia Ekim, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki staj deneyimlerini paylaşarak kamu sektöründeki uygulamalara dair bilgi verdi. Tunay Aşçıoğlu özel sektöre dair iş deneyimlerini  katılımcılarla paylaştı.Etkinliğin devamında, Rabia Yerlikaya tarafından “Dünya Gıda Günü’nün Önemi, FAO’nun Çalışmaları ve Sürdürülebilir Gıda Üretimi” konulu bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi. Yerlikaya, dünya genelindeki gıda güvenliği sorunlarına dikkat çekerek, küçük adımların büyük farklar yaratabileceği vurgusunda bulundu.Katılımcılar, hem sektörel bilgiler edindi hem de sürdürülebilir gıda bilinci konusunda farkındalık kazandı.