Tarihçe

Yoğun rekabet koşullarının yaşandığı günümüzde, bilgiye dayalı endüstriyel yapı içerisinde; bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin kullanan, alanında kendilerini yetiştirmiş ve teknolojik gelişmeleri takip eden ara eleman ihtiyacı doğrultusunda, okulumuz bu ihtiyacın teminine yönelik eğitim ve öğretim veren bir eğitim kurumudur.

Bu çerçevede, toplumun taleplerine karşı daha duyarlı, katılımcılığı önemseyen, hedef ve önceliklerini netleştirmiş, hesap veren, şeffaf, etkin bir kamu yapılanmasının gereği olan mali yönetim anlayışı ile kaynakların ve ihtisas gücünün dağılımı, üniversitemizin ilke ve hedefleri doğrultusunda ülke, çevre ve uygulama alanı ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.

2019-2020 yılı eğitim-öğretim yılından itibaren hedeflerimiz arasında yer alan  3+1 eğitim sistemine geçilmiştir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin toplam dört yarıyıl olan Eğitim-Öğretim sürelerinin bir dönemi tamamen ilgili işyerlerinde yapılacaktır.

Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 10 adet Bölüm bulunmaktadır.

• Bilgisayar Teknolojileri Bölümü
  • Elektronik ve Otomasyon Bölümü
  • Elektrik ve Enerji Bölümü
  • Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü